Deel dit artikel
-

Deutsche Telekom test elektronische krant

Deutsche Telekom ziet wel brood in een elektronische krant die de gebruiker gepersonaliseerd nieuws voorschotelt. Het communicatiebedrijf wil deze herfst nog een handvol testers in Berlijn uitrusten met een e-reader.

Dat meldt de Duitse krant Spiegel. In samenwerking met de technische universiteit van München wordt onder de noemer News4Me een elektronische krant uitgebracht. Welke e-reader gebruikt gaat worden in de kleine test is nog niet bekend.

De elektronische krant gaat geen eigen nieuws leveren, maar trekt de content aan van andere leveranciers. Het enige obstakel is dat het concern nog geen contentpartners heeft kunnen vinden voor de test. De Duitse uitgevers tonen zich hierin nog voorzichtig.

France Telecom testte eerder een elektronische krant onder de naam Read & Go. Hierbij was er geen gebrek aan belangstelling vanuit nieuwsleveranciers. Met een e-reader konden klanten per UMTS en WLAN elk moment van de dag het meest recente nieuws binnenhalen van 7 kranten waaronder Le Monde, Le Parisien en Les Echos.

In Nederland zette NRC Handelsblad de eerste stap in maart. Het PCM-dagblad is de eerste Nederlandse krant die te lezen is met een e-reader. Als e-paper is de volledige krant, inclusief alle katernen en bijlagen, beschikbaar voor iedereen met een iLiad e-reader. Het downloaden van één editie duurt ongeveer 20 seconden, via WiFi.

Webwinkel Amazon lanceerde in november een eigen e-booklezer, de Kindle, waarop kranten als Wall Street Journal en Washington Post te lezen zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond