Deel dit artikel
-

Betaaldienst Payleven publiceert API

Ondernemers in de horeca, toeristiek en retail kunnen binnenkort betalingen gaan accepteren via hun mobiele telefoon of tablet. Payleven publiceert een API, waarmee kassasystemen ook in mobiele dragers verwerkt kunnen worden.

Consumenten zullen deze nieuwe betaalmethode nog niet direct op grote schaal tegenkomen, aangezien Payleven pas enkele maanden in Nederland actief is. Het van oorsprong Duitse bedrijf zoekt nog naar de juiste marktsegmenten waar zijn mobiele betaaldienst het beste op aansluit.

Dat houdt overigens niet in, dat de technologische ontwikkeling van het onderliggende systeem stil ligt. Het bedrijf publiceerde eerder deze week een API. Dat is een techniek waarmee softwareontwikkelaars, bijvoorbeeld van kassasystemen, de betaaloptie in hun eigen systemen kunnen opnemen.

Ernst Moorman van Payleven zegt tegen Emerce: “Momenteel hebben we al een aantal verzoeken gehad voor de API vanuit ontwikkelaars voor horeca, reisbranche, goede doelen, verkoop op straat en kledingwinkels.”

Payleven is een systeem dat bestaat uit een dongel en software. De dongel bevat een gleuf waar consumenten hun betaalpas doorheen kunnen schuiven om iets te betalen. Die hardware zit op een smartphone of tablet. De beveiligde geldstroom gaat door de dongel, via de mobiele drager naar een bank of creditcardmaatschappij voor verdere verwerking. De telefoon of tablet worden daardoor een kassa, losstaand of verbonden met het reeds aanwezige kassasysteem.

De Duitse onderneming komt uit de stal van incubator Rocket Interet. Payleven trok afgelopen zomer enkele miljoenen euro’s groeigeld aan. Behalve Rocket Internet, ook de moeder van Zalando en Groupon in Europa, participeren ook New Enterprise Associates (NEA), Ru.net en Holtzbrinck Ventures in het initiatief. IZettle is een andere Europese speler op dit vlak, Amerika kent Square.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sam

Als ik het goed begrijp word de dongel met gleuf op je mobiel geplaatst. Ik neem aan dat deze dongel eigendom is van de winkelier en dat deze dus bij de klant voor het betalen van het product op zijn of haar mobiel wordt gezet. Is het dan niet heel makkelijk om met je mobiel deze dongel te saboteren door er een virus oid op te zetten?

Guus van Knippenbergh

Een belangrijke verschuiving die lijkt op te treden is het gebruik van internet in plaats van proprietary netwerken. Ook het stokkende mobiel betalen via NFC zou oorspronkelijk via het betaalterminal netwerk moeten werken Deze ontwikkeling wordt ingevuld door partijen als Payleven en ieder die een dergelijk betaalsysteem gaat opzetten. Iedereen kan tenslotte vrij laagdrempellig toetreden. Niet in de laatste plaats de (grote) retailers zelf, zoals Wal-mart and friends….
http://onforb.es/TnSLAh

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond