Deel dit artikel
-

Hotspotbedrijf Karma breidt uit via Sprint

Het Amerikaans-Nederlandse hotspotbedrijf Karma heeft een overeenkomst getekend met de Amerikaanse provider Sprint voor het gebruik van zijn snelle LTE-netwerk. Gebruikers krijgen daardoor de beschikking over snelheden tot 50 Mbps.

Het bedrijf van Nederlanders Robert Gaal, Steven van Wel en Stefan Borsje is ooit in Amsterdam begonnen, maar in de VS viel meer startkapitaal te halen. In de snelkookpan voor ondernemers TechStars NY werd een kastje gebouwd dat mobiel signaal van Clearwire uit de lucht plukt en daar een WiFi van maakt. Tablets en smartphones hebben zo altijd een 4G-signaal beschikbaar.

Voor 79 dollar konden klanten in zeventig Amerikaanse steden een WiMAX-hotspot krijgen: een soort dongel met een simkaart. Al enige tijd gebruikt men het WiMAX-netwerk van Sprint, maar LTE biedt een beter bereik en hogere snelheden.

Het bijzondere van het concept is dat door je netwerk te delen je datategoed kunt opbouwen. Gastgebruikers krijgen ook tegoed. Dat gebeurt dan ook op grote schaal: slechts tienduizend gebruikers hebben een abonnement op de hotspot, zij delen hun verbinding met anderen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark de Kock

Karma gaat dus van 70 naar 230 steden door deze deal.. Daarnaast verbeterd de kwaliteit v de dekking omdat Clearwire in sommige gebieden als mindere kwaliteitsleverancier wordt gezien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond