Deel dit artikel
-

IT-bestuurders erkennen gebrek aan innovatie

Bijna de helft van de top 500 organisaties uit het Nederlandse bedrijfsleven en overheid vindt zich niet vooroplopen bij de adoptie van nieuwe technologie. Toch vindt de meerderheid de inzet van nieuwe technologie en digitalisering belangrijke succesfactoren.

De daad wordt echter niet bij het woord gevoegd, want slechts 20 procent van de grootste organisaties in ons land heeft een meerjarenaanpak vastgesteld voor de digitalisering van hun organisatie, zo blijkt uit onderzoek van ProSpex in opdracht van IT-dienstverlener Sogeti onder 73 IT-bestuurders.

41 procent van de respondenten besteedt minder dan 10 procent van het IT-budget besteedt aan innovatie en nieuwe bedrijfskansen. Nog altijd wordt het overgrote deel van het budget uitgegeven aan het draaiende houden van de bestaande IT-huishouding.

Toch heeft 45 van de respondenten te maken met ontwikkelingen die duiden op een disruptieve markt. Deze wordt vooral gevoeld in de financiële sector, gevolgd door de energiebranche, de chemische sector en dienstverleners.

De directieagenda wordt vooral gedicteerd door de behoefte om de organisatie te flexibiliseren en te versnellen, zo zegt 60 procent van de respondenten. Op de voet gevolgd door de digitale transformatie van de organisatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond