Deel dit artikel
-

Zalando begint verzending van videomails

Kledingwinkel Zalando past een techniek toen waardoor het e-mails kan sturen naar zijn klanten waarin video kan worden afgespeeld.

Hiermee hoopt het bedrijf een jongere doelgroep te bereiken alsmede het beeld van vertrouwen te versterken. De video’s die worden afgespeeld zijn dezelfde die op televisie worden getoond. Niets weerhoudt het bedrijf er natuurlijk van om in de toekomst ook video’s van specifieke kledingstukken of collecties te mailen aan belangstellenden.

De techniek is vooralsnog enkel in Duitsland beschikbaar en dan nog eens alleen bij een aantal specifieke e-maildiensten. TrustedDialog Video Mail is een (gestandaardiseerd) product van internetmarketingbedrijf United Internet. De mailklanten van providers Web.de, GMX en Freenet kunnen de videomails nu al ontvangen, die van T-Online binnenkort.

In de toekomst wordt het eenvoudiger om direct afspeelbare video in e-mails in te sluiten, wanneer de HTML5-standaard is uitontwikkeld en breed wordt toegepast in mailprogramma’s en door marketeers.

Foto: Deallean (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

Nils

Kweenie hoor, misschien dat ik dit niet begrijp, maar volgens mij kan zoiets al een tijdje via MailChimp en Wistia.

Misschien iets te gretig een Zalando persbericht overgenomen?

Erwin Boogert

Bij mijn weten kan dat niet, maar ik laat graag het tegendeel bewijzen met een voorbeeld. Heb je die toevallig bij de hand?

krikke

De Staatsloterij doet het ondertussen al meer dan een jaar met gepersonaliseerde filmpjes.
Het Nederlandse Automo.tv verzorgt deze dienst.
De conversie ligt tot 10 keer hoger dan de gepersonaliseerde fysieke mailings.
Ook cases op http://www.Rednun.nl

Erwin Moojen

Wij hebben in 2010 video in e-mail gelanceerd en is door vele partijen reeds ingezet, waaronder KPN, UPC, Elsevier, KLM en Volkswagen. Via de site http://www.emailvideo.nl kun je je eigen voorbeeld opvragen. Werkt voor 90% alle gebruikers, ook mobiel!

Erwin Moojen

@Nils De oplossing die jij aangeeft, is een screenshot in de mail, waarbij je moet doorklikken. Leuk, maar zal niet enorm conversie verhogend werken. De oplossing van http://www.emailvideo.nl zorgt ervoor dat, afhankelijk van de email client, de video meteen start in de email, dus zonder door te klikken.

Nils

@Erwin Punt is, ik kreeg een beetje een deja vu bij deze – met de nodige bombarie – aangekondigde innovatie…

En inderdaad, de door mij genoemde oplossing is inderdaad niet ideaal als het gaat om de conversie maar heeft als voordeel dat deze methode door de meeste email clients niet als ‘evil’ wordt gezien.

Erwin Boogert

Dank voor jullie reacties. Weer wat geleerd 🙂

van loon marina

bij bestelling bij zalando word op elk artikel levertijd 2tot4 dagen vermeld. na 1 week is pakket nog steeds niet vertrokken volgens dhl en zalando stuurt doodleuk een mail dat ze niet aansprakelijk zijn voor latere levering en zelfs niet voor verlies van het pakket. dus geen pakket en ook geen centen terug

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond