-

Bart Malenstein (Quin): ‘Wij bieden een een breed holistisch zorgplatform’

Het consulteren van een huisarts kan stukken slimmer, vindt Bart Malenstein van Quin. Het eerste contact en de eerste checks kunnen prima online.  

Wanneer je een medische klacht hebt, moet je op dit moment naar de huisarts. Die kan je vertellen of er werkelijk wat aan de hand is en je eventueel doorsturen naar een specialist. Quin wil dit model verfijnen: het eerste contact kan ook heel goed online verlopen. “Quin is een digitaal gezondheidsplatform dat consumenten empowered in hun vraag naar gezondheid in de volle breedte”, aldus CEO Bart Malenstein.

“Wat wij bieden is een breed holistisch platform waar wij zorg bieden. Als je een klacht hebt ga je niet direct naar je huisarts, maar eerst naar onze app. Die is gratis voor iedereen beschikbaar. Je gaat je symptomen checken en daar komt een bepaalde conclusie uit over de ernst van de klacht. Moet je naar een arts en hoe snel? Door die stap kunnen we naar schatting tussen de 10 en 15 procent van de patiënten thuishouden. Je kunt vervolgens ook een afspraak plannen voor een video call. Dus wat wij toevoegen is extra voorbereiding voor de huisarts, een check of je daar naartoe moet, het urgentieniveau en het gemak en de bereikbaarheid van videoconsultatie.”

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de auteur: Erwin Blom is mede-oprichter van Fast Moving Targets.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond