Deel dit artikel
-

Accenture en Capgemini nemen deel aan corona appathon

Covid19, DDT Consortium, Accenture, Capgemini Nederland, ITO DEUS en Sia Partners zijn de bedrijven die komend weekend mogen deelnemen aan de appathon, een digitaal evenement om de werking van de corona-apps te kunnen te testen en te verbeteren.

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft 700 reacties ontvangen waarvan 660 daadwerkelijk een voorstel bevatten. Op dinsdag 14 april zijn al deze voorstellen doorlopen en administratief beoordeeld op onder meer volledigheid. Hierna bleven 63 voorstellen over. Deze zijn vrijdag beoordeeld door 67 experts op het terrein van epidemiologie, gezondheidszorg, privacy, informatiebeveiliging en ICT.

De ‘appathon’ start zaterdagochtend om 10.00 uur met online presentaties van de zeven verschillende teams aan wetenschappers en experts van zowel binnen als buiten de overheid. Daarna worden de teams door de experts vanuit verschillende invalshoeken beproefd en bevraagd.

Iedereen die dat wil kan online de presentaties volgen via www.rijksoverheid.nl/coronavirusapp en vragen en suggesties mailen.

Foto Victor He op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond