Deel dit artikel
-

App bundelt fysieke winkeliers in Almere Centrum

Na Amsterdam komt ook Almere met een app waarmee inwoners online producten kunnen bestellen bij verschillende (fysieke) winkels in het centrum.

De bestellingen die via Flexyapp worden opgegeven, worden nog dezelfde dag (behalve zondag) thuisbezorgd. De app start met twintig ondernemers. Ook franchisers kunnen meedoen. De omzet gaat dan niet naar de webwinkel van het hoofdkantoor, maar naar de lokale franchisenemer zelf. Er kan worden afgerekend via iDEAL.

Uniek aan de app is volgens de makers dat klanten bij verschillende winkels kunnen bestellen, maar dat alles tegelijkertijd wordt geleverd. De producten worden verzameld op een centrale locatie en tussen 17.30 en 21.30 bezorgd. Van moment van bestelling tot bezorging kan de status van de bestelling in de app worden gevolgd door zowel de klant, de ondernemers als de bezorger.

Het initiatief komt van de Almeerse rapper Ali B en het Almeerse bedrijf Fast App. De app zat ook voor corona in de pijplijn, maar wordt nu versneld uitgerold. De belangrijkste overweging: Ondernemers kunnen tijdens deze moeilijke tijden hun omzet verhogen en klanten kunnen toch bij hun favoriete winkels bestellen.

Het is de bedoeling dat de app ook na de crisis blijft bestaan. De gemeente Almere steunt het initiatief.

De app is vanaf 20 april te gebruiken door inwoners van Almere en te downloaden op get.flexyapp.com.

Foto: Eljee Bergwerff Photography

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond