Deel dit artikel
-

Half jaar uitstel voor wet Kansspelen op Afstand

Nederlanders kunnen pas vanaf juli 2021 legaal online gokken.  De planning is dat de Wet KOA pas ingaat op 1 januari 2021. Toezichthouder KSA heeft vervolgens zes maanden nodig om vergunningaanvragen te behandelen.

De Eerste Kamer buigt zich vandaag over een aantal moties om de wet Kansspelen op Afstand verder aan te scherpen. Zo heeft de ChristenUnie een motie ingediend om het reclameverbod voor kansspelen uit te breiden. Reclame zou dan pas na 21.00 uur toegestaan zijn in plaats van 19.00 uur. De motie van de CU wordt gesteund door CDA, PvdA, GL, SP, SGP, PvdD en 50Plus en gaat het zo goed als zeker halen.

Indien de motie wordt aangenomen kan dit consequenties hebben voor Nederlandse tv-zenders. Grote spelshows vanuit de PostcodeLoterij, BankGiroloterij en Holland Casino krijgen dan mogelijk met beperkingen te maken.

Minister Dekker denkt dat reclame essentieel is voor de aanbieders. Het aanbod moet voldoende passend en attractief zijn zodat spelers niet naar illegaal aanbod uitwijken. Uit onderzoek blijkt dat voor onlinekansspelaanbieders reclame vrijwel de enige manier is om onder de aandacht van consumenten te komen.

Een andere motie wil dat goksites die zich de laatste jaren specifiek op Nederlanders hebben gericht geen vergunning moeten krijgen. Voor deze partijen was al een afkoelingsperiode voor de duur van twee jaar voorgesteld.

De Tweede Kamer ging al in 2016 akkoord met het legaliseren van online gokken, maar de Eerste Kamer stemde pas begin 2019 met de wet Kansspelen op Afstand.

De Kansspelautoriteit heeft van 183 partijen een aanvraag voor een vergunning gekregen.

Foto Pixabay

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond