Deel dit artikel
-

Emakina neemt Relephant over

Emakina koopt internetbureau Relephant uit Amsterdam voor enkele miljoenen euro’s. Daarmee breidt zijn lokale positie uit tot een fullservice internetbureau.

“We willen een bredere footprint om de Nederlandse markt beter te kunnen bedienen. Tot op heden werkten we vooral vanuit de communicatiekant, nu kunnen we de markt in de volle breedte bedienen”, zegt Emakina-directeur Geert Rietbergen. “Met die propositie komen we in lijn met de andere landen waar we actief zijn.”

Zojuist maakt Emakina de overname van Relephant bekend. Het koopt expertise op het gebied van onder meer mobiel en e-commerce en krijgt er zestig extra medewerkers bij. Dat is een ruime verdubbeling die leidt tot een personeelsbestand van een kleine honderd man. Die zijn verdeeld over de kantoren in Rotterdam en Amsterdam.

Ook Relephant Turkije met achttien medewerkers wordt deel van Emakina Group, dat al vestigingen had in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland.

Rietbergen: “Als een van de twee internationale bureaus in de Nederlandse top tien kunnen wij écht acteren zowel op nationaal als op internationaal niveau.”

Emakina behoort nu tot een kleine groep van ongeveer vijf fullservice internetbureaus die onafhankelijk zijn en Europees werken.

Relephant wordt in de komende drie jaar in etappes overgenomen. Nu wordt door het hoofdkantoor 1,8 miljoen euro betaald voor 54,5 procent. Bij de overname zijn ook Rietbergen en de drie oprichters van Relephant betrokken als investeerders c.q. aandeelhouders.

Emakina verwacht dit jaar een omzet van rond de acht miljoen euro te realiseren. Emakina Group staat in Brussel aan de beurs genoteerd. In de eerste zes maanden van dit jaar noteerde (PDF) het een omzet van 25,3 miljoen euro.

De Rotterdamse vestiging van het bureau verhuist over enkele maanden van de Boompjes naar de Wilhelminapier.

Deel dit bericht

3 Reacties

Serge

Gefeliciteerd, Sjoerd 🙂

Hans Voorn

Gefeliciteerd Sjoerd. Wij zijn een tevreden klant

Ellen snijder

Gefeliciteerd!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond