Deel dit artikel
-

HEMA gaat reizen van Travelbird verkopen

Travelbird sluit een distributieovereenkomst met HEMA waarbij de winkelketen de reizen van het online reisbureau gaat verkopen.

Zowel aan de kassa als via internet zal de retailer goedkope meerdaagse kersttripjes aan zijn klanten aanbieden. Dat gebeurt zowel in de fysieke winkels in Nederland en België als mede via internet, zo meldt De Telegraaf.

HEMA verkoopt in zijn winkels, ook online, al langer voor derde partijen toegangskaarten en tripjes. Travelbird is daarin een nieuwe partner.

Het bedrijf kwam eerder vandaag nog slecht in het nieuws bij een onderzoek van de Consumentenbond. Het reisbureau is een van de partijen die Reclamecode Reisaanbiedingen en de Wet Oneerlijke Handelspraktijken overtreedt, iets dat volgens de bond massaal gebeurt. Trips en reizen waarmee online wordt geadverteerd zijn niet zelden tegen de getoonde lage prijzen te boeken.

“Bij reisaanbieder Travelbird stijgt de prijs voor een verblijf aan de Normandische kust met ruim vijfhonderd procent van 79 naar 419 euro. Travelbird verzwijgt namelijk in de aanbieding ten onrechte de minimale verblijfsduur van vier nachten, evenals twintig euro administratiekosten.”

Foto: C.M. Friese Photography (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Van der Velden

quote Trips en reizen waarmee online wordt geadverteerd zijn niet zelden tegen de getoonde lage prijzen te boeken. unquote

Wat is het probleem dan ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond