Deel dit artikel
-

Omzetdaling voor Vodafone Nederland

Vodafone Nederland boekte over het boekjaar 2013/2014 dat eindigde op 31 maart 2014 een operationele omzet van 1,741 miljard euro, een organische daling van 5,6 procent ten opzichte van vorig boekjaar. Oorzaken zijn volgens het telecombedrijf de economische omstandigheden, de invloed van regulering en de terugval in het prepaid-segment.

In het laatste kwartaal nam de omzetdaling licht af ten opzichte van het derde kwartaal, voornamelijk door aantrekkende verkopen op de consumentenmarkt. Het aantal klanten daalde licht met 0,6 procent naar iets minder dan 5,3 miljoen.

Moedermaatschappij had het in al zijn Europese markten moeilijk door prijzenoorlogen. De omzet daalde 1,9 procent naar 43,6 miljard pond. EBITDA kwam op 12,8 miljard, een daling van 7,4 procent. Vodafone deed het beter in opkomende markten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ton

De terugval in het prepaid-segment is wel te verklaren. De absurd hoge prijs die ze daar durven te vragen voor 1 minuut bellen (€ 0,30), maakt het dat het overstappen naar een sim-only-abonnement van een andere aanbieder (vanaf ca. € 3,-) zo gedaan is.

MvdPol

Helemaal met je eens Ton! Ook de bereikbaarheid van Vodafone valt mij erg tegen. Heb zelf Hi.nl en heb serieus overal en altijd bereik. Mijn vriendin heeft Vodafone en heeft continu problemen met het bereik. Zodra ze kan overstappen, zal ze direct overstappen naar Hi.nl. Prijs/kwaliteit vallen ze tegen en dat zal meer mensen zijn opgevallen..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond