Deel dit artikel
-

‘Tommy Hilfiger blijft voorlopig op Roblox’

De twee virtuele webwinkels op gameplatform Roblox van Tommy Hilfiger hebben weliswaar een experimenteel karakter, maar worden de komende tijd actief ontwikkeld. Dat vertelde Chris Takkenberg, vice president Digitaal Product van PVH (Tommy Hilfiger & Calvin Klein), gisteren op de Webwinkel Vakdagen.

Nog voor het uitbreken van corona besloot het bedrijf zijn inspanningen op het gebied van 3D verder te gaan opschalen en ook de retail verder te gaan digitaliseren.

In maart 2022 toonde Tommy Hilfiger de voorjaarscollectie tijdens Metaverse Fashion Week en lanceerde het bedrijf een digitaal retailplatform waar consumenten NFT’s (tokens) voor hun avatars kunnen kopen.

Takkenberg wil niet onthullen wat de omzet via Roblox is, maar de waarde ervan is volgens hem voldoende aangetoond. “We hebben het over 34 miljoen bezoeken en onze klanten keren regelmatig terug.”

Tommy Hilfiger is niet het enige modemerk dat Roblox heeft ontdekt.  H&M Group opende een virtuele wereld in Roblox waar spelers met materialen kunnen experimenteren en hun spelkarakters naar wens kunnen kleden.

Net als H&M laat Tommy Hilfiger zich zien als actieve deelnemer in de leef- en belevingswereld van aanstaande doelgroepen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond