Deel dit artikel
-

Univé zet chatbots in voor klantencommunicatie

Verzekeraar Univé experimenteert sinds enkele weken met geautomatiseerde chats. Klanten die een adreswijziging willen doorgeven, een schade op de woonverzekering willen melden of een premie voor de woonverzekering willen berekenen, hebben de kans door een chatbot geholpen te worden.

Univé verwacht dat chatbots kunnen helpen om de totale klantervaring te verbeteren. Men test bijvoorbeeld of klanten het prettiger vinden om met een chatbot te praten of om een webformulier invullen.

In de eerste weken hebben er dagelijks zon twintig klanten een gesprek gevoerd met een chatbot. Iets minder dan de helft van de gesprekken kon volledig door de chatbot worden afgehandeld. In de andere gevallen heeft een adviseur het gesprek overgenomen. De chats die niet goed worden doorlopen worden aangepast.

Univé werkt voor de proef samen met de Nederlandse startup flow.ai.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mirjam

Onlangs chat gebruikt van Unive, in een woord:vreselijk. De chat was onduidelijk, zeer onpersoonlijk en bleek niet eens aangekomen te zijn bij Unive. Als dit de nieuwe klantenhulp van Unive wordt stap ik direct op.

Webteam Univé

Goedemiddag Mirjam,

Onze chatbots zitten momenteel in de testfase. We zien dit vooral als aanvullende dienstverlening waarmee we het wijzigen van gegevens in de toekomst makkelijker kunnen maken. Ik vind het dan ook erg jammer dat je de chat als negatief ervaart. Mocht je nog niet voldoende geholpen zijn, dan mag je gerust een mailtje sturen naar webteam@unive.nl, zodat ik hoogstpersoonlijk kan helpen voor een goede afhandeling van al je vragen. We willen juist op veel verschillende manieren bereikbaar zijn en ik hoop dat we je als tevreden klant mogen houden.

Met vriendelijke groet,
Peter

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond