Deel dit artikel
-

Zestig procent video mobiel bekeken

Zestig procent van de professioneel geproduceerde digitale video wordt op smartphones bekeken. De consument gaat steeds langere producties bekijken. Korte filmpjes raken uit de gratie.

In het derde kwartaal van 2017 werd 58 procent van de digitale video’s er mobiel bekeken voor komende zomer zal dat over de zestig procent heen gaan. Dat verwacht althans Ooyala, dat streamingtechnologie levert aan http://www.ooyala.com/company/customers uitgevers en televisiebedrijven.

In zijn nieuwe marktanalyse signaleert het Amerikaanse bedrijf dat er aanzienlijk meer longformcontent wordt bekeken. Dat zijn producties met een kijktijd van twintig minuten of meer. De mobiele kijktijd van dit soort content steeg afgelopen jaar met 77 procent.

De belangrijkste reden voor deze groei is dat het aanbod van longform toeneemt. Er zijn meer Over the Top-aanbieders (OTT) als Telegraaf VNDG en Netflix maar de producties die worden gemaakt krjigen ook steeds langere afspeelduren.

Tegenover deze ontwikkeling staat dat de consumptie mediumformcontent (5-20’) een beetje afnam en shortform dat begin 2016 ingezette daling alleen maar voortzet.

Foto: chrisada (cc)

Dit bericht is 28 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond