-

Miss Etam online succesvol met open houding in een moeilijke tijd

In de week dat Miss Etam na 93 jaar failliet wordt verklaard, noteert het tevens haar hoogste engagement score ooit in ons Social War onderzoek. Miss Etam spreekt in moeilijke tijden haar achterban op een open en dankbare manier aan. Zij zien dit beloond met een engagement stijging van meer dan 300 procent. Hoe het faillissement van Miss Etam online een doorslaand succes werd.

miss etam failliet

Het volgende slachtoffer?

Na het faillissement van Mexx en Thom Broekman, de reorganisatie bij WE Fashion en het in zwaar weer verkerende V&D lijkt de Etam Group (Miss Etam en Promiss) het volgende slachtoffer. Zijn zij het volgende slachtoffer dat valt in de strijd tegen de internationale modeketens (H&M, Zara en Primark) en de aantrekkende online aankopen?

Miss etam falliet

Herpositionerende doorstart

De bewindvoerders van Miss Etam hebben aangegeven samen met de directie van de Etam Group te gaan werken aan een doorstart. Naar alle waarschijnlijkheid ligt deze in de lijn van de herpostionering die de Etam Group begin 2015 inzette. Hierbij zet het bedrijf meer in op e-commerce. Het lijkt geen verkeerde stap gezien het stijgende belang van e-commerce in de huidige retailbranche. En de manier waarop Miss Etam haar faillissement kenbaar maakt aan haar achterban doet veel goeds verwachten.

Miss etam falliet

Open en eerlijke houding

De week voordat de rechtbank haar oordeel velde, zocht Miss Etam al het contact al met haar achterban. Zij deden dit open:

Door de toegenomen druk op de moderetailmarkt en de snel veranderende modedetailhandel, verkeert Miss Etam in zwaar weer’.

Eerlijk: ‘Ook wij medewerkers zijn – net als jullie- afgelopen donderdag opgeschrikt door het nieuws dat Miss Etam uitstel van betaling heeft aangevraagd’.

En strijdbaar: ‘Met z’n alle hebben we maar een doel: ook de komende 93 jaar het mooiste in elke vrouw bovenhalen.

Miss etam Falliet

Strijdbaar samen met haar achterban

Wanneer de Etam Group op 21 april van 2015 failliet wordt verklaard blijft zij de dialoog met haar achterban zoeken. Nog dezelfde dag plaatst Miss Etam een statement op haar Facebook pagina die weinig aan de verbeelding overlaat. Zij willen verder, voor, door en met haar achterban.

In deze onzekere tijden blijven wij positief en werken we hard mee aan een mogelijke doorstart voor Miss Etam. Wij willen niets liever dan die donkere wolken achter ons laten. Met de inzet van onze medewerkers en met jullie steun, zijn we ervan overtuigd dat de zon voor Miss Etam weer gaat schijnen.’

Miss Etam falliet

Achterban blijft trouw

Ons wekelijkse Social War onderzoek laat rond het faillissement van Miss Etam een zeer grote stijging van de PTAT van Miss Etam zien. In de week van 17 april tot 22 april zien wij een stijging van +304 procent. Wanneer we naar de twee specifieke Facebook posts kijken. Zien we dat de post van 14 april het met 7577 Facebook likes, 1181 Facebook shares en meer dan 1200 positieve reacties ontzettend goed doet bij de achterban.

miss etam falliet

Ook op 21 april, de noodlottige dag van het faillissement spreekt de achterban van Miss Etam haar steun uit. Met 6.274 Facebook likes, 11.031 facebook shares en meer dan 1.100 positieve reacties spreken zij zich uit voor het behoud van Miss Etam.

Miss etam failliet

Een doorstart met potentie

Als de reacties op haar laatste facebook post Miss Etam iets moet vertellen is het wel dat online haar toekomst ligt. Met De jurk en Miss Christmas ontwikkelden wij de afgelopen jaren al twee succesvolle online campagnes voor Miss Etam. Het spreekt dus voor zich dat wij geloven in de nieuwe nieuwe online koers van de Etam Group. En als vorige week ons iets echt geleerd heeft, is dat haar achterban online en offline loyaal blijft aan Miss Etam.

Miss etam Falliet

Miss Etam falliet

Bekend effect

Dit effect is echter niet nieuw. Veel merken, waartoe wij ook artiesten rekenen, behalen hun hoogtepunten in aandacht en commercie bij extreme incidenten. Zoals ook dood een enorme sales initiator blijkt. We kennen het van Michael Jackson, Amy Winehouse en Kurt Kobain. De morbide grap die wij maken is dat het best verkopende album van Madonna nog moet komen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Wim Knoops

Beste, een goede analyse, maar ik denk dat je toch nog iets belangrijks vergeet. In de winkels mag je sinds de surseance namelijk niets meer retour doen! Dit is voor veel klanten reden om via internet te kopen. Ik ben benieuwd of je dit hebt meegewogen? Stel dat jr binnenkort wel weer in de winkels mag ruilen? Loopt het dan weer terug…..

Willy - Geen

Klant

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond