Deel dit artikel
-

LG maakt van smartphone een reguliere telefoon

LG wil gebruikers voortaan beter begeleiden bij de overstap van featurephones (normale toestellen) naar smartphones via het zogenoemde Easy Home-scherm. Dat scherm biedt de eenvoud van reguliere toestellen. Easy Home zal op alle nieuwe toestellen worden aangeboden.

Smartphones waren goed voor 54 procent van de 1,8 miljard verkochte toestellen in 2013, een groei die vooral wordt veroorzaakt doordat de toestellen steeds goedkoper worden. In 2012 bedroeg het aandeel smartphones wereldwijd 39 procent, dit jaar houdt Gartner rekening met 69 procent.

Fabrikanten willen gebruikers overhalen om een duurdere smartphone aan te schaffen, maar veel consumenten hebben watervrees omdat de bediening ervan erg anders is. Met het Easy Home-scherm kunnen gebruikers alvast wennen aan een nieuw toestel en wanneer de tijd rijp is de smartphone-omgeving selecteren.

In navolging van andere fabrikanten introduceert LG ook goedkopere smartphones. In Barcelona wordt onder meer de G2 Mini getoond, een kleinere uitvoering van de vorig jaar gelanceerde G2, met 4,7-inch IPS beeldscherm, een 2.440Ah batterij en een Quad-Core processor. Andere voorbeelden van goedkopere smartphones in de markt zijn de Samsung Galaxy S4 Mini, HTC One Mini, en Motorola Droid Mini.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond