Deel dit artikel
-

Amazon breidt Prime dienst uit naar zakelijke markt

Amazon gaat zijn Prime bezorgdienst uitbreiden naar de zakelijke markt. Onder de noemer Business Prime Shipping kunnen bedrijven in de VS en Duitsland gratis  artikelen laten bezorgen tegen speciale prijzen.

De dienst is wel even wat duurder dan Prime voor consumenten: minimaal 499 dollar per jaar voor tien mensen. Voor bedrijven met honderd personen is het bedrag 1299 dollar en zo loopt het steeds verder op.

Het is niet de eerste keer dat Amazon zich richt op B2B. Dat deed het al eerder met AmazonFresh. De zakelijke markt werd bovendien bediend via Amazon Business, de opvolger van Amazon Supply.

De consumentenversie van Amazon Prime zou inmiddels de grens van 90 miljoen Amerikaanse huishoudens zijn gepasseerd, 38 procent meer dan een jaar geleden. Dat is in elk geval de schatting van Consumer Intelligence Research Partners.

Zelf geeft Amazon geen cijfers op, dus op de schatting van het bedrijf valt het nodige af te dingen. Niettemin schat het bureau dat 63 procent van de Amazon klanten lid is.

Volgens CIRP blijven Amazon klanten Prime trouw. Het merendeel geeft aan het abonnement te willen verlengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond