Deel dit artikel
-

KPN sluit vertrouwelijk afval aan op internet

KPN en afvalverwerker SUEZ Secure zijn een proef gestart waarbij containers met vertrouwelijk afval nodes worden in het internet of things.

Containers met zaken als vertrouwelijke documenten worden voorzien van sensoren. Het LoRa-netwerk van KPN is in staat om te voelen waar de containers van SUEZ zich bevinden. Het doel is de goederenstroom van klant naar vernietigingsinstallatie beter te kunnen volgen.

De vertrouwelijke of gevaarlijke afvalstromen kunnen afkomstig zijn vanuit importeurs, producenten van (non-)food, of geüniformeerde diensten. Zij zetten SUEZ Secure in wanneer producten bijvoorbeeld zijn afgekeurd en absoluut niet op de markt mogen komen. De sensoren van de containers kunnen commando’s ontvangen en informatie verzenden.

In eerste instantie richt de proef zich voornamelijk op het lokaliseren van de containers en het volgen van het logistieke proces. Er wordt overwogen het LoRa-netwerk breder in te zetten dan alleen voor de locatiefunctie, al vertellen de partijen nog niet in welke richting hun gedachtes gaan.

Foto: churchhatestucker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond