-

Acht redenen waarom je e-mails niet aankomen

Je denkt dat je alles voor elkaar hebt: je hebt de juiste boodschap, een mooie opmaak, en je ontvangers hebben toestemming gegeven voor ontvangst van je nieuwsbrief. En toch komt je e-mail niet aan. William Wickey van LeadGenius legt uit waardoor dat kan komen.

1. Steeds agressievere spam filters
De spamoorlog is nog niet voorbij. 84 procent van alle e-mail is nog steeds ongevraagde reclame. Spam filters en e-mail firewalls identificeren steeds vaker marketing e-mail (en daarmee ook valide boodschappen) als spam. Sommige industrieën hebben daar meer last van dan andere. Vastgoed heeft de meeste problemen.

2. Serverbeheer
Veel binnenkomende mail wordt al aan de poort tegengehouden, en SpamAssassin is een populair middel om de inhoud van een mail te analyseren en spam te identificeren. Woorden als ‘gratis’ en ‘oordeel zelf’ zijn belangrijke triggers, maar ook als maar een deel van het bericht uit HTML bestaat.

3. Ouderdom database
E-mail lijsten verouderen. Mensen gaan weg bij bedrijven, en ondernemingen worden overgenomen. Elk kwartaal zijn er wel veranderingen. Na drie maanden is 12,9 procent van je database al verouderd, dat wil zeggen als je er verder niets aan doet.

4. Storingen
Een zogenoemde software bounce komt voor als de postbus van de ontvanger vol zit, de mailserver er uit ligt of de mail een te groot bestand bevat. De meeste e-mail diensten zullen soft bounce-berichten opnieuw sturen binnen 72 uur.

5. Invalide adressen
Een hard bounce wil zeggen dat het e-mail adres ongeldig is. Soms omdat deze verkeerd is ingevoerd, maar het kan ook zijn dan de afzender een vals adres opgaf.

6. Slechte reputatie
Spamfilters kijken ook naar IP-adressen om te beoordelen of er grote kans is op junk. Mail uit de achterwijken van het internet kunnen worden geblokkeerd. Via Return Path’s SenderScore of McAfee’s TrustedSource kun je je (IP) reputatie checken.

7. Zwarte lijsten
Soms worden complete IP-adressen geblokkeerd en soms kunnen ook e-mail diensten tijdelijk de klos zijn. Daarom stellen deze bedrijven strenge eisen aan hun klanten. Check of je domein op Debouncer voorkomt.

8. Nieuwe industriestandaarden
Een recente ontwikkeling in de strijd tegen spam is de DMARC-technologie. DMARC staat voor ‘domain-based message authentication, reporting & conformance’. De DMARC-technologie is een combinatie van verschillende identificatie technieken, waaronder SPF en DKIM, waarmee het erg moeilijk wordt om domeinen te vervalsen. DMARC checkt of jij ook echt de afzender bent. Mail die niet door het DMARC filter wordt gehaald zou wel eens kunnen worden geweigerd.

Deel dit bericht

6 Reacties

Marjolein Bruinen - Bethanië

ik stuurde mijn kerstwens aan mijzelf en iets meer dan 500 adressen in Bcc. Ik krijg een bounce-bericht van nobody@gmail.com terug. wat is er fout gegaan?
Dank voor uw antwoord!

Jesper

Waarschijnlijk stuurde je een mail naar nobody@gmail.com.

Annelien

Ik heb een app geblokkeerd en via een mijn email adres zou mijn herstelcode moeten binnenkomen, maar deze mail komt niet aan? Kan ik in de instellingen iets aanpassen waardoor deze mail niet tegengehouden wordt?

j.boxum

CNV stuurt mij mail maar komt niet aan bij mij. Heb contant gehad met CNV. en die heeft aangegeven dat het wel verstuurd is en heeft het nog een keer verstuurd waar ik bijzat. Het mailadres klopt wat ze hebben ingevoerd. Wat kan het probleem zijn. De mail die ze sturen hebben ze naar mijn vrouw gestuurd en daar komt het wel aan. Heel vreemd.

j.boxum

Ik heb kort geleden malware geïnstalleerd. Dit kan toch niet het probleem zijn hoop ik dat de mail van C.N.V. niet binnenkomt ?

David

Als ik een website een reset-mail van mijn wachtwoord naar mijn Hotmail-adres laat sturen, komt deze steevast niet aan. Wat doet Hotmail toch steeds voor rare dingen waardoor deze worden tegengehouden? Hoe kan ik dat probleem verhelpen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond