What's new

Top stories

Social media in 2017: de laatste statistieken

Een update van het actuele socialmediagebruik in Nederland. Hoeveel gebruikers heeft bijvoorbeeld Snapchat daadwerkelijk? Stagneert de groei van Facebook of groeit het netwerk nog steeds? In dit artikel bespreken we de groei van de verschillende kanalen. Niet alleen de groei in gebruikers, maar ook  de nieuwe mogelijkheden worden besproken.


Adverteerders geven 25 procent meer budget uit aan zoekmachinemarketing

Adverteerders uit de reis-, retail- en financiële sector hebben in 2016 samen 25 procent meer aan zoekmachinemarketing uitgegeven dan in het jaar daarvoor. Dat maken IAB Nederland, DDMA en Deloite bekend voorafgaand aan het Friends of Search-congres later vandaag in Amsterdam.


De spending power van Generatie Z

Geboren na 1995. Sociaal netwerk: musical.ly en Snapchat. Muzikale voorkeur: Lorde. We hebben het hier over Generatie Z, een grote groep onbevangen en jonge consumenten die fluitend door het leven gaat en een gemiddelde aandachtsspanne heeft van rond de acht seconden. Een goudvis zou zich beter kunnen concentreren, aldus onderzoekers. Dat nogal klinkt schokkend, totdat je beseft dat Gen Z simpelweg erg besluitvaardig is en graag snel en met een kritische blik informatie tot zich neemt.


Interview: Dennis Goedegebuure over SEO

De Nederlander Dennis Goedegebuure woont en werkt al ruim tien jaar in Silicon Valley. Hij was onder andere Director SEO bij eBay en Head of Global SEO bij Airbnb. Momenteel houdt hij zich als Vice President Growth & SEO bezig met de contentmarketingstrategie en alle SEO voor websites van Fanatics, een online retailer in merchandise van alle grote Amerikaanse sportcompetities zoals NBA, NFL, NHL en vele andere.


Weer slechte cijfers Twitter, advertentieverkoop licht gedaald

Beleggers zijn wederom teleurgesteld in de kwartaalcijfers van Twitter. De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op 717 miljoen dollar, fors lager dan de verwachte 740 miljoen, en nauwelijks 1 procent beter dan in 2015. Het nettoverlies bedroeg 167 miljoen, dubbel zoveel als in 2015.


Meer artikelen in Marketing

Nieuwsbrief