Singularity

Topauteurs in Singularity

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Singularity

Maarten den Braber (SingularityU NL): ‘Wij geloven in technologie voor het oplossen van echte problemen’

Een bionische arm waarmee het leven van een 9-jarig meisje er opeens heel anders uit komt te zien. Of de ontwikkeling in Chili en Australië waar inmiddels met regelmaat wordt betaald voor de afname van stroom in plaats van dat de gebruiker moet betalen. Het zijn een paar voorbeelden van technologische ontwikkelingen die de wereld op zijn kop kunnen zetten. Voorbeelden waar ondernemer Maarten den Braber, co-founder en COO van SingularityU Nederland erg blij van wordt.


Tijmen Blankevoort (Scyfer): ‘Machines leren voorlopig nog niks zonder de input van de mens’

Over kunstmatige intelligentie bestaan veel schrikbeelden. Het zou ervoor zorgen dat de mens onderworpen wordt aan computers, aangezien onze intelligentie het aflegt tegen die van machines. Onzin meent Tijmen Blankevoort, CTO van het Amsterdamse bedrijf Scyfer. Machines leren voorlopig niks zonder input van mensen. Door miljoenen voorbeelden in te voeren en daar waarden aan toe te kennen, kan een machine leren iets te herkennen. “Ik heb dan ook veel liever dat mensen het hebben over zelflerende software tools dan AI, want het beschrijft veel beter wat het doet.”


Emotional Intelligence: verloofd met onze smartphone?

Data, VR en AI, het zijn de drie pijlers van de Websummit dit jaar. Lissabon is voor drie dagen het episch centrum van de digitale wereld. Maar het is niet alleen de tech zelf wat de klok slaat. Op het speciale ‘Future Technologies’ podium wordt de vertaalslag gemaakt naar onze maatschappij. Want hoe gaan we om met de invloed van deze ontwikkeling op ons dagelijks leven? Nu en in de toekomst? Eén van de onderwerpen waarin deze vragen bij elkaar komen is Emotional Intelligence. Zijn we klaar voor een relatie met onze smartphone?


Hoe het ‘conversational web’ de spelregels gaat veranderen

Aan het begin van dit jaar verklaarde Chris Messina (Uber) 2016 ‘het jaar van de conversational commerce’. De manier waarop bedrijven met hun klanten communiceren is aan het veranderen. Van communicatie via grafische interfaces zoals websites, naar natuurlijke wederzijdse communicatie ondersteund door kunstmatige intelligentie.


Meer artikelen in Singularity

Topic: Singularity

De technologie ontwikkelt zich exponentieel snel. Technologische singulariteit is een toekomstig breekpunt wanneer de technologische vooruitgang zo snel gaat dat mensen met hun tegenwoordige intelligentie de resulterende maatschappij niet meer kunnen begrijpen. Je leest er hier alles over. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Tech topics